Elk van de volgende hoekstenen is een essentieel aspect van de uitvaartverzorging, maar geen van hen is belangrijker dan een ander. (Er is bijvoorbeeld geen veronderstelde hiërarchie, stadia of fasen die je familie moet doormaken als ze door het begrafenisritueel heengaan.) Elk element is universeel voordelig voor elke persoon die door uw deur loopt, en elk element heeft zijn eigen unieke voordelen en uitdagingen. De hoekstenen omvatten….

1. Waardigheid – De zorg voor de overledenen en de nabestaanden centraal stellen.

In deze hoeksteen gaat het erom om al uw energie in te steken in hoe u uw gezin het beste van dienst kunt zijn. Zorg en medeleven zijn het belangrijkst. U wilt er zeker van zijn dat u de overledene met respect behandelt en dat u zich inleeft in andere nabestaanden.

2. Acceptatie – Anderen helpen om het definitieve einde van de dood te erkennen.

Focus op begrafenisdiensten en rouwmodellen die het belang van het accepteren van een overlijden bevestigen. Het aanmoedigen van gezinnen om de overledene te bekijken is vaak nuttig, maar niet altijd noodzakelijk. Het begeleiden van de overledene naar de uiteindelijke beschikking is ook nuttig, maar niet altijd vereist.

3. Ritueel – De nadruk leggen op deelname aan symbolische acties.

Het opzetten van rituelen geeft je familie de kans om hun gevoelens en gedachten in daden om te zetten. Zorg voor structuur in onzekere en moeilijke tijden, omdat het gezinnen in staat stelt hun verdriet te verbinden met religieuze, spirituele of culturele tradities.

4. Betekenis – Het focussen op het helpen van gezinnen bij het zoeken naar hoop en begrip, zodat ze hun verlies kunnen beginnen te begrijpen.

Help hen langzaam hun wereldbeeld te reorganiseren en te hertekenen en hun nieuwe realiteit in hun dagelijks leven op te nemen. Zij kunnen begeleiding nodig hebben bij onderwerpen als waarom dingen gebeuren, wat er na de dood gebeurt, religieuze/geestelijke opvattingen, enz.

5. Ondersteuning – De nadruk leggen op het ontvangen en verlenen van ondersteuning.

De nadruk leggen op het ontvangen en verlenen van ondersteuning, of dat nu in grote of kleine groepen is, persoonlijk of virtueel via uw begrafenisondernemingswebsite. Deze families willen zorgzame uitdrukkingen (boodschappen, kaarten, bloemen, geschenken, verhalen, etc.) ontvangen tijdens en na hun begrafenisrituelen.

6. Legacy – Het aanmoedigen van gezinnen om verhalen te delen en hun dierbaren te gedenken.

Aarzel niet om activiteiten aan te moedigen die de waarde en het belang van heilige ruimtes omringen. Help de families te erkennen dat ze een blijvende relatie met de overledene hebben (inclusief de nadruk op het voortzetten van hun band) en moedig hen aan om hun erfenis over te dragen.
Ondersteunende begrafenishoeken met relevante onderdelen

Dus nu u weet welke verschillende onderdelen de hoekstenen van de uitvaartdienst ondersteunen, hoe weet u welke de beste waarde is voor de gezinnen die u bedient? Vraag het… maar op een manier die de deur opent voor verschillende mogelijkheden en opties voor uw familie.

Als u bijvoorbeeld doodlopende vragen stelt, zoals “Wilt u een dienst hebben”, stelt u uw gezinnen in staat om een alles of niets- of allesomvattend antwoord te geven – vooral als ze niet op de hoogte zijn van alle mogelijkheden die hun ter beschikking staan. Echter, als u een verscheidenheid aan meer specifieke, hanteerbare vragen aanbiedt, kunt u zich een beter beeld vormen van de wensen van uw familie.

De volgende vragen geven u meerdere mogelijkheden voor “ja”, allemaal zonder dat u niets afneemt van traditionele gezinnen:

  • Wilt u een privé bezichtiging?
  • Wilt u een bezoek?
  • Wilt u een ceremonie?
  • Wilt u een definitieve dispositieservice?
  • Wilt u een receptie?
  • Wilt u een crematie of begrafenis?

Het stellen van bovenstaande vragen zal u helpen om te bepalen welke hoekstenen het belangrijkst zijn voor uw gezin en welke onderdelen het beste die hoekstenen vergemakkelijken. U kunt ze ook door de onderdelen van een zinvolle dienstverlening leiden en de voor- en nadelen van elke dienst in kaart brengen, zodat ze een completer beeld hebben van de service-opties die hun ter beschikking staan…. waardoor ze een betere algemene begrafeniservaring krijgen.

Wat zijn volgens u de belangrijkste hoekstenen van de uitvaartdienst vandaag de dag? Denk je dat ze veranderd zijn van wat families in het verleden waardeerden? Laat ons zeker weten wat u denkt in de opmerkingen hieronder!

Laat een Reactie achter