Naarmate je ouder wordt, leer je veel over het leven. Je perspectieven veranderen, je interesses veranderen, en je raakt gewoon een stuk meer geïnformeerd over de wereld in het algemeen.

Maar één mentaliteitsverandering waar we absoluut niet op voorbereid waren, was een mentaliteitsverandering waar we ons hele leven al op tegen waren. We probeerden sterk te blijven. We hebben geprobeerd een andere mogelijke verklaring te vinden. Maar er is gewoon geen omzeiling mogelijk….

Het blijkt dat na jaren en jaren van ontkenning, onze moeders het zo goed als bij het rechte eind hadden over alles.

Dat klopt. Al die jaren van onze moeders die ons vertellen dat we onze schoenen moeten strikken, onze bedden moeten opmaken en bedankbriefjes moeten schrijven? Ze wisten waar ze het over hadden. En toen ze ons vertelden dat je altijd bloemen moest sturen om je steun te tonen als er iemand overlijdt? Het blijkt dat ze daar ook gelijk in hadden.

De laatste jaren zijn er een aantal studies verschenen die alleen maar bevestigen wat onze moeders ons al jaren vertellen…. als het gaat om harde dagen en verdriet, hebben bloemen eigenlijk een helende werking die je dag kan omdraaien en je kan opvrolijken.

Hier zijn slechts een paar statistieken en feiten die bevestigen wat je moeder vanaf de eerste dag heeft gezegd…. je moet altijd bloemen naar een begrafenis sturen.

1. Mensen reageren met een echte glimlach als je ze bloemen geeft…

Bloemen zijn slechts één van die geschenken die iedereen graag ontvangt. Dat weten we. Maar volgens onderzoek wekken bloemen eigenlijk de meest ware glimlach op de gezichten van de ontvangers op, zelfs onder andere soorten giften. En dan hebben we het niet alleen over een lichte grijns…. elke deelnemer aan de studie van 10 maanden heeft een “echte” of “opgewonden” glimlach bij het ontvangen van bloemen, wat een buitengewone vreugde en dankbaarheid aantoont.

“Bloemen zijn geëvolueerd om positieve emotionele reacties van mensen te activeren”. “Elke bloei heeft de potentie om een glimlach op ons gezicht te toveren en onze mening van een vriend, collega of geliefde te beïnvloeden. Dat is krachtig.”

En wie heeft er meer behoefte aan een glimlach op zijn gezicht dan iemand die te maken heeft met een moeilijke ontbering in het leven?

2. Bloemen creëren direct plezier en geluk voor u.

Bloemen maken niet alleen een glimlach op als ze aan vrienden of familieleden worden gegeven. Volgens dezelfde studie zorgen ze voor onmiddellijke vreugde en geluk. Dit komt omdat ze ons herinneren aan de schoonheid van de wereld en het gevoel van verbondenheid met de natuur en het buitenleven, waar velen van ons een goede herinnering aan hebben. Bloemen kunnen naar verluidt ook het genot en de levenstevredenheid van degenen die ze ontvangen verhogen, om dezelfde reden.

Dus als je begint te twijfelen of het sturen van bloemen wel of niet echt een verschil maakt bij het sturen van bloemen naar een begrafenisbezoek of een begrafenisdienst, onthoud dan dat ze niet alleen een soort symbool zijn van steun als iemand door een moeilijke tijd gaat, maar dat ze ook helpen om geluk en troost te brengen op onbekende plaatsen. En wat voor soort omgeving heeft dit meer nodig dan een begrafenisondernemer? In een tijd van onbehagen, ongemak en onbekendheid kunnen gezinnen wat meer vreugde en geluk in hun leven gebruiken.

3. Bloemen leiden tot sterkere relaties tussen familie en vrienden

Hoewel we allemaal weten dat bloemen een positieve aanwezigheid in het leven vormen, realiseer je je misschien niet dat ze verder gaan dan alleen maar het prikkelen van gevoelens van geluk. Studies hebben aangetoond dat het sturen en ontvangen van bloemen daadwerkelijk kan helpen om persoonlijke banden te smeden met de mensen in ons leven, en kan leiden tot meer contact met familie en vrienden.

Volgens een studie van 370 deelnemers kan blootstelling aan bloemen en de natuur meer compassie, vrijgevigheid en een algemeen gemeenschapsgevoel inspireren. Binnen het onderzoek werd opgemerkt dat het doorbrengen van tijd rond bloemen en planten daadwerkelijk hielp om de houding van mensen te veranderen en hen beter te verbinden met hun authentieke zelf en met de wereld als geheel. Als gevolg daarvan bleek ook dat zij zich veel meer bezig hielden met de behoeften van anderen om hen heen en veel vrijgeviger waren.

“Cadeauontvangers ervaren overtuigende connecties met gevers, en de positieve link is vooral duidelijk in de uitwisseling van bloemen”, zegt Ryan. “In mijn dagelijkse werk met individuen, CEO’s en leiderschapsteams bij een aantal van ‘s werelds beste bedrijven ter wereld, zie ik de krachtige implicaties van dankbaarheid en waardering.

Dit is een groot inzicht voor mensen die steun en medeleven willen betuigen tijdens een verlies, omdat mensen in die periode meer dan ooit op zoek zijn naar de troost en verbinding van vrienden en familie. Zelfs in de maanden en jaren na het overlijden van de geliefde kan het sturen van bloemen het kleine gebaar zijn dat nodig is om ervoor te zorgen dat je geliefde weet dat je er nog steeds aan denkt, ze ondersteunt en er voor hen bent…. ook al zie je ze niet langer actief op begrafenisbijeenkomsten.

4. Bloemen creëren een positieve stemming die dagenlang blijft hangen.

Een van de meest verbazingwekkende aspecten van het geven van bloemen is dat de magische helende effecten die ze brengen aan uw stemming en uw relaties niet alleen duren tijdens de momenten dat je in de aanwezigheid van een prachtig boeket. Studies hebben uitgewezen dat de deelnemers, na het ontvangen van een geschenk van bloemen, reageerden met een echte glimlach en rapporteerden positieve stemmingen die dagenlang duurden, wat betekent dat deze frisse, mooie arrangementen een lange termijn impact hadden op hun stemming en geluk.

Onderzoekers vonden ook dat zelfs na de eerste paar dagen van geluk en euforie na het ontvangen van bloemen, mensen nog steeds melding maakten van voortdurende verbeteringen in stemming en vooruitzichten. In feite, mensen die verklaard dat ze meestal lijden aan aandoeningen zoals depressie en angst gemeld een vermindering van hun symptomen in de dagen na ontvangst van een boeket bloemen.

Laat een Reactie achter