De vakanties zijn altijd een moeilijke tijd voor families die rouwen om het verlies van een geliefde. En hoewel het nooit gemakkelijk is om de juiste dingen te zeggen of te doen, is het belangrijk om te onthouden dat, hoewel je de pijn van het verlies niet kunt wegnemen, je je familie het broodnodige comfort en steun kunt bieden.

Hier zijn 3 manieren om empathie te delen met je familie:

Bied woorden van aanmoediging aan: Ten eerste is het belangrijk dat uw families begrijpen dat het goed is om te rouwen. Verdriet is een natuurlijke reactie op verlies, en iedereen rouwt op verschillende manieren, gedurende verschillende perioden. Hoewel het nooit gemakkelijk is om te weten wat je moet zeggen tegen iemand die met het verlies van een geliefde omgaat, is de eerste stap om je familie te laten weten dat je er voor hen bent en dat je om hen geeft. Stuur ze een wenskaart of persoonlijke e-mail en wens ze een prettige vakantie. Geef je familie niet alleen bemoedigende woorden, maar ook toegang tot een bibliotheek van rouw- en genezingsartikelen en geef ze de mogelijkheid om zich aan te melden voor dagelijkse bevestigingsmails.

Stuur sympathiegeschenken en bloemen: Het verdriet kan tijdens de vakantie toenemen. Laat je familie weten dat je aan hen denkt en dat je hun verlies niet vergeten bent door een speciale herdenking te sturen. Het klinkt misschien cliché, maar 80% van de therapeuten is het ermee eens dat sympathiegeschenken en bloemen een effectief hulpmiddel zijn in het rouwproces. Of u er nu voor kiest om een geschenkmand, een gedenkboek, een rouwboek of bloemen te sturen, wij garanderen uw vriendelijkheid en aandacht voor uw familie en helpen hen bij het genezingsproces.

Voortdurende ondersteuning bieden: Uw relatie met uw familie hoeft niet te eindigen met de begrafenisdienst. En omdat u er zeker van kunt zijn dat ze nog lang na de feiten zullen rouwen, waarom geven we ze dan geen voortdurende ondersteuning? Door interactieve rouwvideo’s in uw website op te nemen, geeft u uw gezinnen de mogelijkheid om meer te weten te komen over hun verdriet en hoe ze er vanuit de privacy van hun eigen huis mee om kunnen gaan. De vakanties zijn ook een goed moment om uw families aan te moedigen om te profiteren van een aantal van de rouw- en genezingsmiddelen die voor hen beschikbaar zijn, zoals rouwbegeleiding en lokale steungroepen.

Wat zijn nog meer manieren om uw gezin te troosten tijdens de vakantie? Laat hieronder uw commentaar achter!

Laat een Reactie achter