Als u een crematie voor uw geliefde heeft gekozen, vraagt u zich misschien af wat uw mogelijkheden zijn als het gaat om de laatste rustplaats voor de as.

De meeste crematoria hebben een tuin van herdenking waar de as kan worden uitgestrooid, maar veel mensen zullen de voorkeur geven aan een minder formele locatie, misschien een die speciale herinneringen voor de familie heeft en hen in staat stelt om herdenkingsbezoeken een deel van de vakantie en expedities te maken.

Het is altijd het beste om toestemming te vragen aan een grondeigenaar om de as te verstrooien, en dit is logisch als je je hart hebt gevestigd op een bepaalde plek die je graag nog eens wilt bezoeken, misschien als een groep.

Sommige prachtige plekjes zijn plaatsen van bijzonder wetenschappelijk belang met een fijnmazig uitgebalanceerd ecosysteem en hiermee moet rekening worden gehouden om te voorkomen dat de eigenschappen die uw keuze hebben geïnspireerd, worden aangetast. De piek van Ben Nevis in Schotland is nu een verboden gebied voor het verstrooien van de as, omdat alleen al de hoeveelheid gecremeerde resten de pH-waarde van de bodem heeft veranderd, wat van invloed is op het plantenleven.

Waar u ook besluit om de as te strooien, probeer het te verdelen in plaats van het op een hoopje te deponeren – op deze manier zullen de resten sneller en met minder impact op het milieu integreren in de bodem.

Een strand is een aanlokkelijke keuze – de dynamische golven en de uitgestrekte ruimte daarachter creëren een gevoel van ontlading en vrijheid. Wij stellen voor een rustige tijd en plaats te kiezen. Zonsondergang en zonsopgang kunnen bijzonder ontroerend zijn.

Ook het binnenwater is een goede keuze. De as kan in rivieren geplaatst worden, maar je moet een veilige plek vinden om te staan en je moet je bewust zijn van de windrichting, zodat de overblijfselen van je worden weggevoerd. Als alternatief kunt u ook biologisch afbreekbare containers kopen die in dieper water kunnen worden geplaatst of die op het oppervlak van een oever van een rivier of een boot kunnen drijven.

Een strooibuis is een eenvoudige maar effectieve manier om zachtjes as te strooien terwijl u langs een pad loopt en het gemakkelijk maakt om deze activiteit te delen. Ze zijn ook geschikt voor het vervoer van de as in de handbagage van het vliegtuig.

Iedereen die in het buitenland as neemt, moet advies krijgen van hun begrafenisondernemer. Sommige landen hebben speciale containers en bepaalde documentatie nodig. Houd altijd rekening met extra tijd voor het passeren van de luchthavenbeveiliging. Een container die röntgenstralen doorlaat, maakt dit gemakkelijker.

Je hoeft niet ver te reizen om een speciale herdenkingsplek te creëren. Uw tuin kan de perfecte plek zijn. Door de as in een grote plantenbak met een mooie struik of boom te plaatsen, kunt u uw geliefde dicht bij huis houden….en in de toekomst met u meeverhuizen.

De as kan ook worden verdeeld en zo kunt u meerdere herdenkingsplaatsen creëren – ideaal voor iedereen die graag reist of met connecties heeft met verschillende bestemmingen. Vrienden en familie kunnen allemaal deelnemen aan de distributie en de technologie maakt het voor iedereen gemakkelijk om een beeld vast te leggen en de locaties te loggen voor toekomstig gebruik.

Je weet misschien instinctief de perfecte laatste rustplaats voor de as van je geliefde, andere mensen zullen meer tijd nodig hebben om dit te overwegen, maar het is goed om te weten dat je je verbeelding ver buiten de muren van de begraafplaats kunt laten rondzwerven….

Laat een Reactie achter