Sympathie bloemen: een gids voor het verzenden van bloemen voor begrafenissen en condoleances

Sympathie bloemen zijn het meest voorkomende geschenk voor mensen die de dood van een geliefde bedroeven, maar weten welk type moet worden verzonden, kan moeilijk zijn. Condolence boeketten en rouwkransen worden vaak behandeld door begrafenisondernemers en zij kunnen meestal adviseren over wat het meest geschikt is. Bloemisten kunnen ook zeer nuttig advies geven.

Voordat u sympathiebloemen naar een nabestaandenfamilie stuurt, moet u altijd rekening houden met de bloemetiquette voor de begrafenis en bevestigen dat ze deze accepteren. Zo niet, dan is er een reeks alternatieve sympathiekadeaus die u in plaats daarvan kunt aanbieden.

Er zijn veel verschillende soorten bloemen die geschikt zijn voor verschillende begrafenissen: als ze de favoriet waren van de persoon die is gestorven, levendig of meer gedempt.

Sommige bloemen hebben ook een bijzondere betekenis in verschillende tradities. In de 19e eeuw creëerden de Victorianen een volledige taal voor hen, ook wel floriografie genoemd, die verschillende bloemen associeerde met specifieke gevoelens, zoals verdriet of herinnering.

Rozen

Rozen zijn waarschijnlijk de meest populaire soort bloemen die bij elke gelegenheid kan worden verzonden, met inbegrip van begrafenissen; als knoppen, volledig open of in een krans. In de taal van bloemen betekenen donkere karmozijnrode rozen traditioneel rouw, terwijl theerozen eeuwige herinnering uitdrukken. Witte rozen worden nog steeds geassocieerd met begrafenissen. Specifieke soorten herdenkingsroos worden steeds populairder als levende gedenktekens om in een tuin te planten.

Lelies

Witte lelies zijn misschien de sympathie bloem die meestal wordt geassocieerd met begrafenissen, vanwege hun ingetogen elegantie en associatie met onschuld, zuiverheid en engelen. Stargazer-lelies zijn vaak het middelpunt van een kist.

Alstroemeria

De roze alstroemeria, ook wel bekend als de Peruaanse lelie, is een populaire sympathie bloem omdat hij lang houdbaar is. Deze bloemen zijn ongeparfumeerd, maar fresia’s, lelietje-van-dalen of tuberoos, die hen complimenteren, kunnen parfum toevoegen aan een condoleance-boeket.

Chrysanten

Witte of gele chrysanten, of moeders, symboliseren rouw in het Verre Oosten. In Europa zijn ze ook populair als sympathie bloemen. Deze zijn ook langdurig en, indien van toepassing, beschikbaar in een reeks helderdere kleuren.

Gladiolen

De gladiool, die de alstroemeria complimenteert, is een steeds populairdere begrafenisbloem geworden voor boeketten met moderne condolés. De lange stelen van felgekleurde gladiolen, die kracht symboliseren, maken een gewaagde, maar toch eenvoudige boeket, vooral als deze is ingericht met elegant blad.

Anjers

Zoet geurende anjers, die symbool staan ​​voor liefde, zijn ook een populaire keuze voor een begrafenisbloem. In de taal van bloemen worden roze anjers geacht te betekenen: “Ik zal je nooit vergeten.”

Rozemarijn

Geurende rozemarijn is mooi in een sympathie boeket of rouwstuk en kan ook een mooi herdenkingscadeau zijn voor iemand die berijd is om het in hun tuin te planten. Rozemarijn is een heel oud symbool voor herdenking en wordt al sinds het oude Rome gebruikt bij begrafenisrituelen.

Heliotroop

In de taal van bloemen zegt Heliotropes: “Je bent geliefd”. De paarse bloemen zijn zo zoet van geur dat veel mensen deze bloem Cherry Pie of Vanilla noemen. Een ingemaakte heliotroop is een mooi herdenkingsgeschenk.

Esp

Espenbladeren, die traditioneel klaagzang en verdriet symboliseren, kunnen extra aandacht geven aan een condoleance bouquet, begrafeniskrans of rouwstuk.

Zomerviolier

Zomerviolier, symboliseren traditioneel een lang en tevreden leven en voegen geur en zachte kleuren in vele tinten aan een condoleance boeket toe.

Gerbera

Gerbera’s zijn met hun madeliefachtige bloemen een levendige eigentijdse keuze, die een vleugje levendige kleuren toevoegt aan een condoleance boeket of een begrafeniskrans.

Gypsophila

Gypsophila, of de adem van de baby, voegt diepte toe aan een begrafenis bloemstuk. Met kleine witte bloemen op een wolk van groen blad, wordt deze bloem nu ook vaak gebruikt in hedendaagse en creatieve bloemenhulde voor kisten en doodskisten.

Klimop

Klimop voegt diepte toe aan een formele begraafkrans, of als een losser boeket met mooie sympathie bloemen. Het was met name gebruikelijk symbool in de taal van bloemen en komt vaak voor in houtsnijwerk op grafsteen omdat het loyaliteit, trouw en vriendschap vertegenwoordigt en interesse kan toevoegen aan een rouwstuk.

Goudsbloem

Goudsbloemen worden van oudsher geassocieerd met de zon en hopen op nieuw leven of opstanding, maar zijn ook de eeuwige toewijding, verdriet en verdriet gaan symboliseren. In Mexico zijn goudsbloemen sterk vertegenwoordigd in Dia de los Muertos-feesten vanwege hun levendige kleuren die het licht vertegenwoordigen dat de weg wijst naar geesten die naar huis terugkeren om hun geliefden te bezoeken.

Orchideeën

Een elegante keuze voor een ingetogen rouwstuk, orchideeën, gratie, schoonheid en kracht.

Passiebloem

De prachtige passiebloem is een meer ongebruikelijke bloemsoort in een bloem boeket. In de taal van bloemen symboliseerde de passiebloem rouw over de dood van een geliefde. “Passie” is een religieuze verwijzing naar het lijden van Christus aan het kruis; de bloem werd zo genoemd door zendelingen die het ontdekten en dachten dat de filamenten in het midden op een doornenkroon leken. Condoleance boeketten en rouwkransen kunnen duur zijn, maar u kunt goedkopere boeketten kopen bij supermarkten.

Sympathie-bloemen uit je eigen tuin kunnen een bijzonder doordachte hulde zijn, vooral als ze vergezeld gaan van een handgeschreven kaart. Zijden bloemen gaan langer mee dan echte bloemen en kunnen een betere keuze zijn om op een graf te plaatsen.

Laat een Reactie achter