Hoewel we in het uitvaartberoep zitten, denk ik dat we allemaal kunnen toegeven dat niet veel mensen enthousiast op en neer springen bij de gedachte om een voet in een uitvaartcentrum te zetten. In de praktijk is wat misschien een ietwat vreemd beroep lijkt, in feite een zeer lonend beroep, vol mogelijkheden om een belangrijk verschil te maken in de gemeenschap en het leven van mensen die een geliefde hebben verloren.

Maar helaas, dankzij de popcultuur en de algemene misinformatie heeft het uitvaartberoep als geheel de neiging om een slechte reputatie te krijgen. Toen we mensen op sociale media vroegen om de misvattingen die ze tegenkwamen te delen, werden we zelfs overspoeld met reacties. Daarom hebben we een aantal van deze veel voorkomende mythes over uitvaarten ontmaskerd om een frisse kijk op de zaak te bieden.

Mythe 1: Begrafenisondernemers zijn griezelige, knorrige introverte mensen.

Dit kan niet veel verder van de waarheid verwijderd zijn….Uiteindelijk is het werk van een begrafenisondernemer een taak van een mens en een taak die vraagt om een persoon die de broodnodige ondersteuning kan bieden op een van de moeilijkste momenten in het leven van de mensen.

Het organiseren van een bijeenkomst, het coördineren van elk detail van een dienst, of het verzamelen van foto’s en video’s om een gedenkteken te creëren dat het leven van de geliefde echt vastlegt, zijn niet alleen items op een to-do lijst. De begrafenisondernemers die in dit beroep gedijen, erkennen dat elk onderdeel van een begrafenisdienst gezinnen meer mogelijkheden kan bieden om liefdevolle herinneringen te delen en een geliefde te herdenken.

Mythe 2: begrafenissen moeten ellendig zijn.

Er is geen manier om er aan te ontkomen; de kans is groot dat er tranen en verdriet zullen zijn. Maar dit betekent niet dat de hele begrafenisdienst een ellendige aangelegenheid moet zijn. Degenen onder ons die in het uitvaartberoep werken, zetten ons hele hart in om familie en vrienden te helpen de mensen te eren die het meest voor hen betekenen. In feite, een aantal van de beste begrafenissen vieren het leven van de geliefde en tonen ze het nodige respect door een aantal lachsalvo’s met de tranen te onderbreken.

Mythe 3: Begrafenisondernemers hoeven niet zo veel te werken.

De dood zingt niet Dolly Parton’s “working 9 to 5” tune, dus de zorg voor mensen die zijn overleden, kan niet worden beperkt door een tijdklok. Steeds vaker werken uitvaartondernemers 24/7 omdat we echt om de gezinnen die we dienen geven en we alles in het werk willen stellen om een lastige tijd minder uitdagend te maken.

We zijn vaak gepassioneerd om het verschil te maken en er te zijn voor de leden van onze gemeenschap. Uitvaartprofessionals werken hard omdat we begrijpen hoe gelukkig we zijn om mensen te kunnen ondersteunen bij het genezen, treuren, liefhebben, onthouden, koesteren en delen van de belangrijkste momenten in het leven.

Mythe 4: Iedereen’s begrafenis moet zich aan dezelfde regels houden.

Begrafenisondernemers zijn empathische mensen die hard werken om mensen te helpen genezen en rouwen in diensten die de eigenheid van de geliefde die herdacht wordt te weerspiegelen. Het personaliseren van begrafenissen is niet voor niets een trend. We willen dat familie en vrienden creatief zijn in het plannen van een dienst die het best past bij de persoon die gevierd wordt.

Groene begrafenissen, begrafeniswebcasting en sociale rouwadvertenties behoren tot de meer moderne begrafenistrends van vandaag de dag die de oude regels overtreden. Ondertussen houden begrafenisondernemers de technologische, sociale en culturele veranderingen bij om ervoor te zorgen dat zij ook in de toekomst de meest zinvolle diensten aan gezinnen kunnen leveren.

Mythe 5: Begrafenissen zijn zo duur.

Net als bij elke andere aankoop die iemand in zijn leven doet, zijn er ook hier weer verschillende opties. Dit betekent dat de kosten van de begrafenis afhangen van de keuzes die individuen maken om de ervaring aan te passen.

Door buiten de gebaande paden te treden om levensfeesten te creëren die net zo uniek zijn als het individu dat geëerd wordt, kunnen begrafenisondernemers met hun klanten samenwerken om persoonlijke diensten aan te bieden die passen bij hun budget en culturele tradities, verwachtingen van de familie, en die het leven van de geliefde te erkennen.

Mythe 6: Je kunt geen dienst hebben als je geliefde voor crematie kiest.

Cremeren is een steeds populairdere optie geworden, maar deze route sluit een bezichtiging of volledige uitvaart niet uit. Zelfs als iemand niet begraven wordt in een kist in het familiegraf, kan het familie en vrienden nog steeds helpen om samen te komen om het leven van een geliefde te vieren, om de gelegenheid te hebben om prachtige vriendschappen en relaties te erkennen en om de steun en de wensen van hun gemeenschap te ontvangen.

De populariteit van crematie maakt het ook mogelijk om een maand, drie maanden of een jaar na iemands overlijden een herdenkingsdienst te organiseren. Ook gezinnen kunnen de liefde blijven delen en zich het geleefde leven herinneren met een jaarlijkse viering die de verstrooiing of begrafenis van de gecremeerde overblijfselen kan inhouden.

We horen graag welke vooroordelen je bent tegengekomen…. Deel uw verhalen met ons en onze lezers in de opmerkingen hieronder!

Laat een Reactie achter