Advertentie managers, leraren en artsen hebben het soort van gemaakt …. ten minste in één opzicht.

Wanneer je een tv-drama opzet, werken de hoofdpersonen meestal in een van deze beroepen. Nu weten we allemaal dat een gewone dag op Grey’s Anatomy niet bepaald een nauwkeurige weergave is van de werkdag van een dokter, maar tussen alle drama’s en tranen door krijgen de mensen die thuis toekijken een algemeen gevoel dat het leven in deze beroepen niet voor de zwakkeren van het hart is.

Maar voor degenen onder ons in het uitvaartberoep is er vaak een grote kloof in wat we doen en wat mensen denken dat we doen.

Ons dagelijks leven wordt niet vaak onderzocht door degenen die er niet ook in leven, en wat er uiteindelijk overblijft zijn veel misvattingen over het werk dat we doen, en hoe onze dagen eruit zien. Het voelt moeilijk om begrepen te worden door onze vrienden en familie, en zelfs de mensen die van ons houden kunnen niet altijd de eisen en uitdagingen van ons werk begrijpen.

In dit veld werken is niet gemakkelijk. Sommige mensen zullen aannemen dat dat komt omdat we zo vaak omringd zijn door verlies en verdriet en lange dagen doorbrengen met het ondersteunen van het verdriet van anderen – maar dat is nog niet eens de helft ervan.

Soms voelt het niet zo veeleisend om een schouder voor iemand te zijn om op te huilen als het voorbereiden van een lichaam dat letterlijk drie keer zo groot is als jij. Ja, wat we doen is zo fysiek uitdagend als mensen denken dat het mentaal en emotioneel is. Toch gaan we elke dag aan de slag en blijven we ons best doen om de kracht en vastberadenheid te tonen die we nodig hebben om succesvol te zijn in ons werk en waardevol in onze gemeenschap. En we worden vaak onderschat en verkeerd begrepen.

Dus vandaag vragen we u om langs de enge zwarte begrafenisgordijnen te kijken en de waarheid te leren over de zorgzame, nederige begrafenisondernemer die u kent en waar u van houdt….

1. De dood neemt nooit een dag vrij, en wij ook niet. Het veld waar we werken sluit nooit, neemt een vakantie, of roept voor de nacht. Onze rustige avonden thuis ontspannen kan in een handomdraai veranderen in een volledige nachtarbeid. Hoe graag we ook zouden willen dat er een betrouwbare rusttijd was, er wordt van ons verwacht dat we er zijn voor de families die ons vertrouwen en nodig hebben wanneer de plicht roept.

2. Niet iedereen hecht de waarde aan onze dienstverlening die ze soms verdient. De meesten van ons doen veel werk dat dramatisch ondergewaardeerd is. Een recent onderzoek vertelde ons dat 15,9% van de mensen zei dat ze niet minder om begrafenissen gaven en net zo snel zouden kiezen voor een goedkope deal. Nog eens 17,1% zei dat begrafenissen een oplichterij waren en overbodig. Maar we weten hoe belangrijk een begrafenisdienst is en hoe deze levenstraditie werkelijk voor het welzijn van de mensen is. Een deel van onze taak is om mensen te helpen het licht te zien, zelfs als ze dat niet willen.

3. We moeten altijd aanwezig zijn als professionals, zelfs bij een tragedie. We zien allerlei vormen van dood, zelfs de meest onrechtvaardige: een klein kind, een zelfmoord, een verloren zwangerschap. Maar we zijn professionals, en dat moeten we ook blijven voor de families die we dienen. Je wilt niet weten hoe vaak we ons ergens hebben moeten verstoppen om een paar tranen te morsen voordat we een dapper gezicht aantrokken en meteen weer aan het werk gingen. Het is niet altijd gemakkelijk om professioneel te blijven, maar dit is onze taak – onze roeping – en we gaan altijd weer aan de slag.

4. Er was nooit een andere optie. We voelden een roeping naar dit gebied, en we weten dat het onze passie, ons doel en onze plicht is om mensen te ondersteunen in hun tijd van nood.

5. Maar we moesten nog steeds proberen om hier te komen. Passie is één ding, maar het vervangt niet het harde werk. Begrafenisondernemers moeten door de mortuariumschool, een leertijd, en vaak vechten door een familie nalatenschap voor een positie bij een drie-generatie bezeten familiebegrafenisondernemer gaan. We hebben ons hart gevolgd naar een veeleisend, uitdagend veld om ons in te begeven en we werken elke dag hard.

6. We ervaren een burn-out. Net als elke andere professional, maar in sommige gevallen nog meer: We hebben geen vrije weekenden vrij. We werken lange uren in stressvolle omgevingen, maar we zijn nog steeds mensen die net zo veel zelfzorg nodig hebben als ieder ander.

7. We worden vertrouwd met belangrijke beslissingen. Een lippenstift kleur kan gewoon een lippenstiftkleur zijn voor sommigen, maar bij de voorbereiding van een lichaam, elk detail is belangrijk voor de families die op ons vertrouwen om dingen goed te krijgen. Wij nemen niet de verantwoordelijkheid om geliefden voor te bereiden op een lichte kijkervaring.

8. We zien het beste en slechtste van iedereen die we ontmoeten. Mensen hebben de neiging om hun waakzame houding te laten varen als ze rouwen. We horen hun gelukkige herinneringen, tragische verhalen en alles daartussenin. We moeten open en in staat blijven om te luisteren, en professioneel en onbevooroordeeld verder gaan, zelfs nadat er familiegeheimen in onze kantoren zijn gemorst.

9. We belasten ons lichaam ook dagelijks. Het is niet alleen emotionele zwaarte waarmee we werken. We brengen lange, slapeloze uren door op onze voeten, zetten een professioneel front op, werken met mensen en willen wanhopig onze stropdassen losmaken of onze schoenen uittrappen voor een beetje verlichting. We tillen en dragen en verplaatsen zware lichamen en kisten, en we ondersteunen elke dag het fysieke en mentale gewicht van verdriet. Soms moeten we even de tijd nemen om door de zwaartekracht heen te werken.

10. We zouden het niet zonder jou kunnen doen. Uw steun voor onze carrière en levensdoel betekent alles voor ons, en zonder uw zorg voor wie we zijn en wat we doen, zouden we niet in staat zijn om onze gemeenschappen te dienen. Uw vasthouden, luisteren en vergeven als we (weer) te laat zijn voor het avondeten stellen ons in staat om onze passie te volgen – en we zijn dankbaar voor u, ook al vergeten we het soms te zeggen.

Laat een Reactie achter