Een van de grootste veranderingen die begrafenisondernemers de afgelopen decennia hebben meegemaakt, is ongetwijfeld de overgang van Victoriaanse begrafenissen naar de huidige begrafenissen, die veel meer ontspannen zijn en openstaan voor personalisatie.

Terwijl vroeger veel aspecten van een begrafenis gedicteerd werden door religieuze gewoonten en sociale normen, is er vandaag de dag veel vrijheid om een begrafenis aan te passen aan uw specifieke behoeften.

Dat wil niet zeggen dat religie geen rol kan spelen in een begrafenis, en dat traditionele waarden niet langer gerespecteerd worden, maar er is veel meer vrijheid om je eigen begrafenis aan te passen zoals je dat wilt. Begrafenissen variëren vandaag de dag van uitgebreid tot eenvoudig en religieus tot niet-religieus en op voorwaarde dat je iemand hebt geïnformeerd over je wensen door middel van een testament of door middel van een begrafenisplan, moet je in staat zijn om herinnerd te worden op de manier waarop je herinnerd wilt worden.

Het doorbreken van de normen

Een van de eerste aspecten van een begrafenis die gepersonaliseerd kan worden is uw laatste rustplaats. Terwijl van oudsher de begrafenissen de meest populaire keuze waren, heeft vandaag de dag de crematie deze keuze ingehaald: ongeveer 75% van de mensen kiest voor cremeren boven begraven. Maar er is ook een breder scala aan opties beschikbaar. Steeds meer mensen maken zich zorgen over de milieu-impact van begrafenissen en kiezen voor een eco-begraafplaats waar natuurlijke materialen worden gebruikt voor een kist die biologisch afbreekbaar zijn en dus minder impact hebben op het milieu.

Als u besluit dat u begraven of gecremeerd wilt worden en een kist wilt hebben, dan zijn moderne doodskisten zeer aanpasbaar. U kunt kiezen uit specifieke patronen en motieven zoals de kleuren van uw favoriete sportteam, een muzikale noot, een lievelingsvogel of een religieus symbool. U kunt ook de materialen en zelfs de kleur van uw kist aanpassen aan iets dat u goedkeurt.

Het is niet alleen je rustplaats die je ook kunt aanpassen. Als het op uw dienst aankomt, kunt u besluiten om uw begrafenis te laten plaatsvinden in een religieus gebouw of een niet-religieus gebouw. Misschien wilt u rouwenden vragen om zwart te dragen, zoals van oudsher werd verwacht, of u kunt in plaats daarvan besluiten dat u wilt dat iedereen de helderste kleuren draagt die ze kunnen vinden, om de sfeer van de dienst te verlichten. U kunt rouwenden vragen om traditionele bloemstukken mee te nemen, of in plaats daarvan geld te doneren aan een goed doel dat u na aan het hart ligt.

Terwijl van oudsher bij een begrafenis hymnen en preken werden voorgelezen, kunt u in plaats daarvan niet-religieuze voordrachten of gedichten laten voorlezen en een speciaal muziekstuk laten spelen – uw lievelingslied, of gewoon een liedje dat volgens u past bij uw begrafenis.

Of u nu besluit uw uitvaartdienst te personaliseren met speciale muziek, een versierde kist, of met een groene begrafenis die goed is voor het milieu, er zijn honderden keuzes die nu gemaakt kunnen worden om uw uitvaart uniek en speciaal voor u te maken. Voor hulp en advies bij het organiseren van een begrafenis kunt u contact met ons opnemen via 0151 928 6665 of een bericht achterlaten via onze contactpagina.

Laat een Reactie achter