Vaderdag kan erg moeilijk zijn voor hen die rouwen om het verlies van een geliefde ouder.

Hoe houd je als uitvaartondernemer in deze emotionele tijd van het jaar ruimte en inspireer je gezinnen als uitvaartondernemer?

Hieronder vindt u een aantal ideeën om door verdriet heen te komen en vaders te eren, die u kunt delen met de gezinnen die u tijdens dit vaderdagseizoen steunt:

1. Geef jezelf toestemming om te voelen en te rouwen….

Om onze dierbaren te gedenken en te vieren, moeten we ons de emoties rond hun afwezigheid ten volle laten voelen. Er kan pijn, vreugde, woede, diep verdriet, humor en verlangen zijn. Het is meer dan goed om deze emoties over je heen te laten spoelen en de diepte van je verlies te ervaren.

Creëer een container voor jezelf om je gevoelens te voelen – misschien is dat een bad of een lange wandeling, tijd alleen met je dagboek of een gesprek met iemand die je vertrouwt.

2. Maak een afspeellijst van papa’s favoriete muziek

We hebben allemaal dat ene liedje dat ons altijd aan onze vaders doet denken. Misschien is het degene die hij meezong in de auto, of die je aan het lachen maakte als je opgewekt moest worden. Neem de tijd om een afspeellijst te maken van zijn favoriete muziek, samen met liedjes die je aan hem doen denken; liedjes die je nu graag met hem zou willen delen.

3. Schrijf hem een brief….

Er kan veel overblijven als een geliefde overlijdt. Als ze al een tijdje weg zijn, is er waarschijnlijk zoveel in je leven dat je ze graag zou willen weten. Dus wat kan je doen? Schrijf een brief aan je vader – vertel hem alles wat je hart nodig heeft om hem te horen. U kunt ook over uw prestaties praten, samen met de moeilijke tijden. Stel hem voor aan de nieuwe mensen in je leven, en deel hem alsof hij daar bij je was. Zeg hem hoeveel je hem mist, of zelfs hoe boos je bent dat hij weg is. Je kunt in deze brief zeggen wat je moet zeggen, het is gewoon tussen jou en papa.

4. Laat hem een brief aan u schrijven…

Het schrijven van een brief werkt in beide richtingen! Stuur een brief aan jezelf en kijk wat je vader je wil zeggen. Begin met je verbeelding en schrijf wat je wilt horen. Terwijl u schrijft, zult u misschien verbaasd zijn over wat er uitkomt!

Schrijven is een krachtig middel om in contact te komen met onze overleden geliefden, zij hebben vaak berichten die door ons heen stromen naar de pagina. Als je klaar bent, teken het dan vanuit je vader en lees het voor aan jezelf. Weet dat dit zijn geest is die met jou komt om bij je te zijn.

5. Plant of vind een boom om bij te zijn of vind een boom om bij te zijn

Er is een prachtige Darren Aronofsky film over liefde en dood, genaamd “The Fountain”. Als een jonge vrouw sterft, vraagt ze haar man om een boom boven haar graf te planten zodat zij de boom kan worden en hij haar kan bezoeken.

Bomen hebben wijze geesten waardoor het ongelooflijk therapeutisch is om in hun aanwezigheid te zijn. Je kunt een boom planten ter ere van je vader zodat je een speciale boom hebt om hem te herdenken, of een wandeling maken in een prachtig park of beboste omgeving en bomen vinden die bij je willen zijn. Neem de tijd om hun wijsheid in te ademen, geef ze een knuffel, ga in hun wortels zitten en laat ze vasthouden.

6. Vier de andere vaders in je leven…

Er zijn veel manieren om met vaders in contact te komen op vaderdag. Bereik uw familie en vrienden die ouders zijn en kijk of ze samen tijd willen doorbrengen.

U kunt ook overwegen wie er nog meer in uw leven een grote verzorger voor u is geweest. Misschien een ander familielid of een goede vriend die “vader vibreert” heeft. Neem de tijd om ze te eren en de steun die je krijgt. Schrijf ze een kaart of stuur een bericht om ze te vertellen wat ze voor je betekenen. Merk op hoeveel liefde en zorg je omringd wordt door!

7. In de gemeenschap

Terwijl u uw ondersteuningsnetwerk bereikt, zult u merken hoe belangrijk het is om in de gemeenschap te zijn. Dit kan betekenen dat iedereen bijeenkomt voor een feest of dat we er een vinden om bij te wonen. Overweeg vrijwilligerswerk en het maken van gemeenschapsverbanden in deze tijd van het jaar. Er zijn altijd evenementen beschikbaar om deel van uit te maken. U kunt uw tijd en talenten aanbieden, of gewoon als gast komen opdagen. Van welke gemeenschappen maakt u nu al deel uit?

8. Eten met papa

Zoveel familieherinneringen zijn gecentreerd rond de maaltijden die we samen delen. Breng je familie (zowel biologisch als gekozen) samen en deel een maaltijd ter ere van je vader. Kook zijn favoriete gerechten, vertel je favoriete verhalen over hem. Als u zich daartoe geïnspireerd voelt, kunt u een plaats voor hem instellen en een bord voor hem klaarmaken. Hij zal er in de geest zijn, genietend van het eten en het gesprek!

9. Vertel papa grapjes…

Heb je gehoord van het restaurant op de maan? Geweldig eten, geen sfeer.

Elke vader had minstens één zuchtende “Dad Joke” op zijn repertoire staan. Terwijl je bij elkaar bent om je vader te herdenken, vergeet dan niet zijn humor, gelach en liefde voor slechte woordspelingen te onthouden.

10. Ga de natuur in en neem een kampvuur.

Familie kampeeruitstapjes zijn vaak de plek waar vaders schitteren. Van de autorit met de singalongs tot het perfecte kampvuur met marshmallows, kamperen is een zomerse traditie die vaak gepaard gaat met vaderdag. Als u van kamperen en de natuur houdt, kunt u een uitstapje maken ter ere van papa. Ga naar zijn favoriete camping, breng tijd door met zijn geliefden die herinneringen ophalen. Bouw een groot kampvuur en ga op zoek naar een speciale stok om in te gooien.

Ga bij het vuur zitten met iedereen die zijn stok vasthoudt. Eén voor één een speciale herinnering of een wens die je hebt voor je vader vertellen, en die je in het bos insmeren. Nadat je je verhaal hebt verteld, gooi je de stok in het vuur. Samen bieden jullie zijn geheugen en je wensen aan in dit vuur dat je warmte en comfort brengt. Vergeet niet dat onze geliefden altijd bij ons zijn zolang we hun geest in ons hart levend houden.

Laat een Reactie achter