Het kan moeilijk zijn om te weten wat gepast of betekenisvol is als het gaat om begrafenissen, of je probeert uit te zoeken wat je moet zeggen tegen iemand die rouwt, wat je moet dragen als je een herdenkingsbijeenkomst bijwoont, of zelfs wat je naar een familie moet sturen als je je steun betuigt.

Voor degenen die het geluk hebben dat ze niet veel begrafenissen hebben bijgewoond, of degenen die een nieuw soort levensfeest bijwonen waar ze in het verleden nog nooit naartoe zijn geweest, kunnen deze beslissingen nog ontmoedigender aanvoelen, omdat je niets anders hebt om het mee te vergelijken.

Maar gelukkig is een grondige kennis van de begrafenistradities niet langer nodig om uit te zoeken wat wel en niet gepast is bij begrafenissen. Waarom? Omdat de begrafenistrends van vandaag de dag elk jaar verder en verder afwijken van de traditie. 

Een manier waarop veel mensen ervoor kiezen om de begrafenistraditie te doorbreken, maar toch hun steun en liefde te tonen aan rouwende vrienden en familie, is het sturen van een uniek sympathiek geschenk in plaats van een traditioneel rouwboeket.

Begrijp ons niet verkeerd…. we zijn grote fans van het sturen van mooie sympathiebloemen als u wilt kiezen voor iets eenvoudigs, elegant en ingetogen. (Er is immers aangetoond dat bloemen belangrijke genezende krachten hebben.) Maar als je dingen wilt veranderen, buiten de kaders wilt denken en iets wilt sturen dat echt uniek is om te laten zien dat je aan iemand denkt tijdens de tijd van zijn of haar nood, dan zijn er vijf sympathiegeschenkopties die net zo zinvol en adembenemend zijn als bloemen:

1. Het geschenk van voedsel

De juiste troostvoeding of heerlijk zoetigheid heeft niet alleen de kracht om de maag, maar ook de ziel te genezen. Dus als het moeilijk wordt, zijn er weinig dingen die meer voldoening en warmte bieden dan een warme, heerlijke maaltijd, zoals de kaasachtige, vertrouwde smaak van Lasagna, of de altijd heerlijke kip Marsala. Dus waarom zou je niet de volgende dag deze geruststellende traktaties aan iemand geven die de extra steun en liefde kan gebruiken?

De waarheid is dat het geven van voedsel in een tijd van verlies niet alleen een traditie is, het is ook praktisch. Als iemand net zoiets belangrijks als een verlies heeft ervaren, heeft hij niet altijd de tijd of de energie om zich te concentreren op het maken van een stevige, warme maaltijd, dus het sturen van comfort-voeding om uw steun te tonen, kan een zeer welkome gift zijn.

Of als u denkt dat hun leven misschien een beetje te druk en overweldigend is om zelfs maar een verse maaltijd op te warmen, zijn er ook een aantal geweldige cadeaumandopties die bestaan uit troostende snoepjes, chocolade, fruit, of zelfs een mix van alle drie! Wat u ook kiest, u kunt niet verkeerd gaan door iemands hart (en maag) te vullen met vertrouwde voedingsmiddelen.

2. Het geschenk van zelfhulp

Net als veel mensen vaak vergeten zich te voeden met heerlijke maaltijden die hun maag troosten, hebben veel mensen die door een tijd van verdriet en verlies gaan ook moeite om tijd en energie te vinden om voor zichzelf te zorgen. Maar soms kan zoiets eenvoudigs als een ontspannend bad, een broodnodige voetmassage of zelfs een warm kopje thee een grote bijdrage leveren aan de genezing van de ziel en de geest.

Als u op zoek bent naar een manier om het geschenk van de zelfhulp uit te breiden naar iemand die het echt nodig heeft, overweeg dan om hem of haar een cadeaubon te geven aan een lokale spa, of zelfs om een kuurmandje te sturen naar hun huis, zodat hij of zij voor zichzelf kan zorgen in een veilige, ontspannende ruimte.

3. Een gepersonaliseerd herdenkingsgeschenk

Een van de grootste geschenken die je iemand die rouwt om het verlies van een persoon die zoveel voor hem of haar betekende, kunt geven, is hem of haar een geschenk te geven dat zijn of haar geliefde vertegenwoordigt. Misschien is het iets eenvoudigs, zoals een ingelijste foto van hun geliefde met een mooie herinnering, met de hand geschreven op de achterkant. Of misschien is het een uniek eerbetoon met een hoopvol gedicht of een betekenisvol gebed dat hun gemoed kan blijven oppeppen tijdens hun rouwproces.

Er zijn zoveel geweldige, persoonlijke herdenkingsgeschenken om uit te kiezen als het gaat om het vertegenwoordigen van iemands levensverhaal of herinnering. Zorg er alleen voor dat het geschenk dat je kiest zowel betekenisvol en genezend is voor de persoon aan wie je het cadeau geeft, en doet denken aan het leven dat je eert.

Een van onze favoriete geschenken is bijvoorbeeld een pakje herdenkingszaden die geliefden kunnen gebruiken om hun eigen herdenkingstuin thuis of op een plek die voor hen van betekenis is. Dit is een geweldige manier om het leven van iemand weer te geven die misschien een tuinman is geweest, en het is een geschenk waar hun familie nog tientallen jaren van zal kunnen genieten.

4. Betekenisvolle sieraden

Wat is een betere manier om iemand van wie je houdt dicht bij je te houden dan hem of haar te eren met een geschenk zoals een mooie armband of ketting? Een gepersonaliseerde juwelenoptie, of zelfs een verbluffend geloofsgevoel, is de perfecte manier om je medeleven en steun te tonen, terwijl je ook iemand iets schenkt dat hij/zij voor altijd kan vasthouden en elke dag dicht bij hem/haar kan blijven.

U kunt zelfs de gave van nabijheid nog een stap verder brengen door een van uw geliefden het cadeau van crematiesieraden te geven. Dit is een zinvolle en one-of-a-kind optie voor iedereen wiens geliefde is gecremeerd, omdat het juweel de as van hun geliefde in het juweel zelf vasthoudt, en kan om de nek of de pols gedragen worden, afhankelijk van de juwelenoptie die u kiest.

5. Hulpmiddelen voor genezing

Tot slot, een van de meest betekenisvolle en impactvolle dingen die je iemand kunt geven als hij of zij door een moeilijke tijd gaat, is een sprong in de genezing. Er zijn een aantal verbazingwekkende rouwboeken en helende middelen die het perfecte steungeschenk zijn voor volwassenen, kinderen of iedereen die een aanzienlijk verlies kan ervaren.

Niet alleen helpen deze verbazingwekkende middelen om iemand die zich in de duisternis bevindt te laten zien dat er licht is aan het einde van de tunnel, maar het is ook zeer helend voor iemand die weet dat hij een vriend heeft die begrijpt wat hij doormaakt en hem wil helpen op zijn weg naar genezing.

Wat zijn enkele van Uw favoriete sympathiegeschenken, buiten het typische begrafenisbloemenarrangement om? Deel uw gedachten met ons in het opmerkingen hieronder!

Laat een Reactie achter