Een vraag die vaak wordt gesteld door families, vrienden en professionals uit begrafenisondernemers is wat er met de bloemen moet gebeuren nadat een begrafenisdienst voorbij is.

Veel traditionele gedenktekens en begrafenisdiensten bestaan uit decoratieve bloemstukken, maar ook uit condoleances van familie en vrienden die naar de begrafenisondernemer worden gestuurd. Maar waar gaan ze naartoe nadat de diensten zijn afgesloten en de bloemen niet meer in gebruik zijn?

Gewoonweg weggooien is verspillend en onwaardig. Toch is de traditie van het sturen van bloemen naar een begrafenisondernemer of naar de rouwende familie een belangrijke traditie, geworteld in de geschiedenis en deels ontworpen om medeleven te tonen met families die te maken hebben met het verlies van een geliefde en om de genezing te vergemakkelijken.

Zolang er begrafenisdiensten zijn – de belangrijke gebeurtenis die het begin van het herstel van het verdriet voor velen aankondigt – zal de vraag opduiken hoe je de begrafenisbloemen kunt gebruiken of op de juiste manier kunt ontdoen.

In de eerste plaats, waarom sturen we bloemen?

Het sturen van solidariteitsbloemen is niet alleen een gewoonte die we allemaal zijn gaan herkennen. In feite is flower power een zeer reëel iets als het gaat om het helpen van iemand door een periode van rouw. Het ontvangen van bloemen na het verlies van een geliefde wordt geassocieerd met een aantal zeer gezonde en noodzakelijke voordelen. In een tijd waarin het vaak moeilijk is om enige opwinding of geluk te voelen, kan de ontvangst van bloemen echt een stemming opkrikken zoals weinig andere dingen dat kunnen.

Of deze mooie arrangementen nu afkomstig zijn van collega’s, lieve vrienden, verre familieleden of bijna vreemden, sympathie, bloemen hebben keer op keer laten zien een belangrijk instrument te zijn in de genezing. Ze versterken ook de relaties en bieden respijt in een tijd van grote moeilijkheden.

Het versturen van bloemen naar een huis of begrafenisonderneming is een traditie die de moeite waard is om te bewaren. En wat die bloemen betreft, zijn ze gedoemd om aan de kant te worden geschoven en slechts een paar uur of dagen later te worden vergeten? Niet waar. In feite hebben ze misschien meer leven in zich dan je ooit had gedacht.

Waar komen begrafenisbloemen terecht?

Na een begrafenis hebben honderden (of meer) mooie bloemen hun plicht vervuld, maar zijn nog steeds in top bloei en in goede conditie om opnieuw te worden gebruikt. Families kunnen onzeker zijn over wat ze met hen moeten doen en zullen zich tot u wenden voor enige begeleiding.

Met toestemming van de familie kan uw uitvaartcentrum de gelegenheid bieden om sympathiebloemen een nieuw doel te geven door ze te doneren. Ziekenhuizen, hospicecentra, verpleeghuizen en andere faciliteiten zullen deze gedoneerde bloemen vaak accepteren, wat kan leiden tot helderheid en geur en een opbeurend gevoel bij patiënten en personeel.

De wetenschap heeft aangetoond dat het doen van goede daden en het delen van vreugde met anderen je helpt je je beter te voelen. Voor sommige gezinnen kan een daad van goede wil, zoals het schenken van bloemen, helpen om verdere genezing te vergemakkelijken. U kunt een lijst samenstellen om te delen met families van lokale ziekenhuizen, verpleeghuizen en andere faciliteiten die graag de overgebleven bloemen zouden willen ontvangen. Vervolgens, na afloop van de dienst, zorgen voor het ophalen of afleveren bij de faciliteit als een geschenk van de familie.

In andere gevallen besluiten gezinnen om na een dienst begrafenisbloemen mee te nemen, vooral wanneer de afzenders ze aan een bepaalde persoon richten. Moedig gezinnen aan om deze boeketten te gebruiken op een manier die voor hen betekenisvol en bijzonder zal zijn. Sommigen houden van het idee om hun bloemen mee te nemen naar het graf van hun geliefde, maar er zijn nog tal van andere manieren om deze bloemen thuis te herbruiken. Ook na de piekfrisheid van de uitvaarten en lang na afloop van de begrafenis kunnen bloemen een blijvende ondersteuning bieden zolang de mensen ze nodig hebben. Moedig uw klantenfamilies aan om een van de volgende unieke ideeën uit te proberen:

– Droge zelfgemaakte potpourri. Het is gemakkelijk voor gezinnen om zelfgemaakte potpourri te maken met bloemen van de service, en er zijn verschillende manieren om de geurende bloemblaadjes te tonen. Na het drogen van de bloemen in de zon, kunnen de bloemblaadjes worden opgeslagen in mooie potten of bloemenvazen die van hun geliefde waren. Zelfs parfumflesjes en andere unieke verpakkingen kunnen potpourri bevatten en zorgen voor een prachtig presentatie-item.

– Maak een schaduwbox. Met behulp van gedroogde, geperste bloemen, foto’s en andere aandenkens kunnen families kleine herdenkingsstukken maken ter ere van hun geliefde in hun huis te plaatsen. Dit kost weinig moeite en voorraad, en het bouwen van iets bijzonders en het doorkammen van foto’s en penningen kan gezinnen helpen bij het navigeren door hun verdriet in de dagen of weken die volgen op de dienst.

– Doe een herdenkingskrans. Na het drogen van de rouwbloemen in de zon ontstaat er met een eenvoudig handwerk met behulp van touw en een schuimcilinder een prachtige krans. Dit kan worden opgehangen in de buurt van familiefoto’s of zelfs aan de voordeur, zodat gezinnen de aanwezigheid van hun geliefde kunnen voelen als ze thuiskomen.

– Voeg bloemen toe aan andere betekenisvolle boeketten. Bruiloften, diploma-uitreikingen en andere speciale evenementen zijn emotioneel uitdagend voor gezinnen die onlangs een geliefde hebben verloren. Bloemen uit de dienst in bruiloftsboeketten of corsages en boutonnières stoppen voor speciale dagen is een speciale, persoonlijke manier om een geliefde mee te nemen naar een mijlpaal.

– Laat unieke sieraden maken. Van bloemblaadjes kunnen sentimentele aandenkens zoals sieraden worden gemaakt: armbandhangers om een geliefde dichtbij te houden, een ketting of dasclip om ze bij het hart te houden, een hanger om hun liefde trots te dragen. Bedrijven als Flowers Forever ontvangen bloemblaadjes per post en maken prachtige draagbare stukken voor vakanties, verjaardagen en elke dag dat een familie hun geliefde in de buurt wil hebben.

Laat een Reactie achter