We weten allemaal dat de manier waarop onze cultuur het einde van het leven viert, zich heeft losgemaakt van de traditie. Daarmee vallen steeds meer mensen in de categorie “we willen niets” en zijn ze niet op zoek naar een begrafenis.

Wat is er aan de hand?

Wat we hebben gevonden, is dat degenen die vandaag de dag voor begrafenissen kiezen, levensgerichte en gepersonaliseerde ceremonies willen. In feite zegt 54% van de mensen dat ze willen dat hun begrafenis een “viering van het leven” is.

Maar niet elke begrafenisonderneming biedt zinvolle en aantrekkelijke mogelijkheden voor gezinnen die hen helpen hun geliefde te vieren. Het probleem zijn vaak de, begrafenissen die niet authentiek, losgekoppeld en onpersoonlijk zijn, of onpersoonlijke verlofgangers met een negatief perspectief op de einde van het leven.

Het belang van begrafenisplechtigheden

De waarheid is dat we begrafenissen nodig hebben. Waarom? Omdat ceremonies de verbinding bevorderen, ons een doel geven, ons helpen vieren en een blijvende impact op ons achterlaten.

Tijdens de jaarlijkse conferentie in 2019 hebben we ons afgestemd op de sessie van Linda Stuart om meer te weten te komen over waarom begrafenisplechtigheden belangrijk zijn en hoe we eraan kunnen werken om ze te transformeren. Linda deelde deze 5 tips met hoe we van gewone begrafenissen buitengewone begrafenissen kunnen maken:

Emotionele verbinding

De mogelijkheid tot emotionele binding begint al bij het eerste contact met een rouwende familie. Dit begint met het eerste telefoontje of e-mailbericht. Rouwende individuen zijn kwetsbaar en gevoelig. Wij, als uitvaartprofessionals, kunnen er baat bij hebben om een paar lagen af te werpen om ons in deze ruimte dieper met hen te verbinden.

Laten we een poging doen om een deel van de formaliteit en de muren te verwijderen die we op ons nemen bij de omgang met rouwende families.

Hoe vaak beantwoorden we bijvoorbeeld telefoongesprekken of e-mails terwijl we gehaast zijn en er geen minuut over nadenken wat deze klantenfamilie doormaakt? Vergeet niet om jezelf in hun schoenen te plaatsen en te reageren vanuit een plaats van empathie, geduld en begrip.

Of, hoe vaak komt het voor dat we voor het eerst persoonlijk contact hebben met gezinnen van achter een bureau? Het kan persoonlijker zijn om gezinnen te ontmoeten in een comfortabele kamer waar iedereen op een bank zit.

Werken aan het verwijderen van zowel fysieke als emotionele barrières zal helpen om de emotionele verbinding te bevorderen. Verbinding leidt tot vertrouwen, en vertrouwen is een belangrijk onderdeel van buitengewone begrafenissen.

Ervaring

Mensen willen niet meer gewoon naar een begrafenis. In plaats daarvan willen ze een zinvolle ervaring opdoen. De consument wenst dat een ceremonie aan het einde van zijn leven meer een bijzondere en gedenkwaardige ervaring wordt. Gepersonaliseerde diensten en ceremonies zorgen voor transformerende ervaringen die nog jarenlang herinnerd worden.

Verhalen vertellen

Eeuwenlang heeft de mens informatie en herinneringen doorgegeven door verhalen te vertellen. We gebruiken ook verhalen vertellen als een manier om onze dierbaren te gedenken. Als je tijd doorbrengt met klantenfamilies, leer je de verhalen over hun geliefde die is overleden. Dit kan ons helpen om persoonlijke kwaliteiten te leren die kunnen aansluiten bij de rituelen die gezinnen wensen aan het einde van hun leven. Bij het naderen van een begrafenis, denk als een celebrant!

Rituelen

Rituelen zijn bewuste en doelgerichte acties die een impact en betekenis geven aan ons leven. Onze verwesterde cultuur heeft zich grotendeels losgemaakt van rituelen. Echter, gepersonaliseerde, unieke en speciale rituelen kunnen een integraal onderdeel zijn van de dienstverlening aan het einde van het leven. Deze gespecialiseerde rituelen helpen troost en doelgerichtheid te bieden aan rouwende gezinnen in een moeilijke tijd.

Authentiek

Bovenal moeten begrafenissen authentiek zijn voor de persoon die is overleden. Dit betekent ook dat we in de omgang met de rouwende familie authentiek moeten zijn. Mensen hebben een diepere band met degenen die echt zijn. Authentiek zijn voor onszelf en tegelijkertijd authentiek voor de voorbijganger, versterkt de personalisatie van de begrafenis en maakt het een gedenkwaardige en impactvolle gebeurtenis.

 

Laat een Reactie achter