Soms weet ik niet zeker wat vreselijker is…. een geliefde verliezen, of hun begrafenis plannen.

Beide ervaringen kunnen even overweldigend aanvoelen, vooral als het gaat om de financiële aspecten.

Ik denk dat een deel van deze stress te wijten is aan de stigmatisering van begrafenissen en hun kosten. Google “het plannen van een begrafenis” en u vindt waarschijnlijk artikelen verspreid over uw zoekresultaten die extreme verhalen vertellen over begrafenisondernemers die gezinnen uitschelden en hoe consumenten zich kunnen “beschermen” tegen die schijnbaar slechte wezens.

Een deel van het stigma kan terecht zijn. We kunnen niet ontkennen dat er mensen zijn die niet afkomstig zijn uit een plaats van integriteit in het uitvaartberoep (net als letterlijk elk ander beroep in de wereld). Maar voor het grootste deel zijn begrafenisondernemers (en de mensen die er werken) er om gezinnen echt te helpen bij een van de moeilijkste taken die ze ooit onder ogen zullen moeten zien: het omgaan met het verlies van een geliefde. En geloof het of niet, terwijl ze zich zorgen moeten maken over hun resultaat, zijn ze hier niet om je in ernstige, levenslange schulden te steken door je die hulp te bieden.

Om de lucht te zuiveren en wat inzicht te geven in de wereld van begrafenissen en de planning ervan, hier zijn 5 van de meest voorkomende mythes die we horen over uitvaarten die”oplichterij” zijn:

Mythe 1: Er is geen meerwaarde in het aannemen van een begrafenisondernemer…

Dit is onze favoriete mythe om te ontkrachten. Als je ooit met een echte begrafenisondernemer hebt gezeten, of ze een dag hebt gevolgd, zou je nooit in staat zijn om de woorden “begrafenisondernemers zijn niet waardevol” te mompelen. Je zou door je tanden liegen. Proberen om redenen te bedenken waarom begrafenisondernemers niet waardevol zijn, is bijna hetzelfde als proberen uit te leggen dat artsen niet waardevol zijn. Niemand anders is hiervoor goed opgeleid en het is belangrijk om dit werk te doen.

De waarheid: we zijn niet meer in de Victoriaanse tijd…. we kunnen onze doden niet een paar dagen in de salon laten liggen, en ze dan op een bamboe drijver met wat bloemen en kaarsen sturen. Onze dierbaren moeten met respect, integriteit en kennis worden verzorgd, en daar zijn uitvaartprofessionals bij betrokken. Zonder hen, zouden we veel lasten hebben, en waarschijnlijk veel wetten overtreden.

Mythe 2: Het is gemakkelijk om je eigen begrafenis te plannen…

Je hebt net een geliefde verloren. En nu is het tijd om uit te zoeken wat we met hun stoffelijke resten moeten doen, waar we de overlijdensakte, de hospice-communicatie en het juridische jargon naartoe moeten sturen, maar dat gaat veel te ver boven uw hoofd. Is het eenvoudig? Nee, en om eerlijk te zijn, als je net een geliefde hebt verloren, is de kans groot dat deze details de laatste zijn die je aan je hoofd wilt hebben. Begrijp ons niet verkeerd, je kunt de begrafenis van je geliefde plannen. Maar u zult waarschijnlijk de tijd verliezen die nodig is om bij uw familie en vrienden te zijn en om uw hart op een gezonde manier te genezen.

De waarheid: Door een begrafenisondernemer in te huren, hoeft u niet de last te dragen van het plannen van een begrafenis tijdens een tijd van verlies, maar brengt u de nodige tijd door met uw familie en vrienden. Tijd is geld, vooral als het gaat om tijd die het hart dierbaar is.

Mythe 3: Lage kosten mogelijkheden zijn schaars en weinig aantrekkelijk…

Als u een uitvaartondernemer vraagt om een goedkope optie, is de kans groot dat ze u iets voor 1000 euro of minder aanbieden. En laten we eerlijk zijn, je kunt waarschijnlijk niet met meer eerbiedige zorg omgaan met de overblijfselen van je geliefde, voor veel minder geld in je eentje. Maar helaas, wanneer gezinnen kiezen voor een optie als een directe crematie, stoppen ze daar en laten het daarbij. Ze onderzoeken niet de mogelijkheden om het leven van hun geliefde te vieren. En als begrafenisondernemers vinden wij dat niet leuk. We kennen de waarde van het leven en het vieren ervan. Dus als het de betaalbaarheid en betekenis is waar je naar op zoek bent, vraag er dan naar. Ook al zie je het niet op de website van de begrafenisondernemer, vraag het altijd. De kans is groot dat ze je graag willen helpen.

De waarheid: Veel begrafenisondernemingen bieden betaalbare crematiemogelijkheden EN viering van levenspakketten, zoals deze voor minder dan 2000 euro. Vraag altijd, of kijk op de website van hun uitvaartcentrum voor meer informatie over hun product- en dienstenaanbod.

Mythe 4: Begrafenisondernemers proberen je alleen maar op te lichten!

Als ik stuiver had voor elke keer dat iemand me vertelde dat begrafenisondernemers je alleen maar proberen op te lichten, zou ik een rijke vrouw zijn! Ik las het in blogs en op nieuwswebsites de hele tijd; de mensen zweren dat de begrafenisondernemingen slechts u de belachelijke begrafenisdiensten en de mahoniehouten kisten willen verkopen die 8.000 euro en meer zijn. Dat kan waar zijn voor sommige begrafenisondernemers. En ja, elk bedrijf moet zich zorgen maken over het resultaat, vooral wanneer het beroepslandschap zeer onvoorspelbaar is (de tijden zijn aan het veranderen). Maar als je naar een uitvaartcentrum gaat met de bedoeling een betaalbare en inspirerende optie te vinden voor je geliefde, dan zullen de meeste uitvaartondernemers je graag helpen.

De waarheid: Het beroep van begrafenisondernemer staat voor een aantal serieuze veranderingen, waardoor de ervaring die je hebt, afhankelijk van waar je naartoe gaat, heel anders kan zijn. Doe uw onderzoek op websites zoals Bing en Google Reviews om de uitvaartcentra te vinden die integer zijn in hun aanbod en u echt willen helpen.

Mythe 5: Als het aankomt op het plannen van een begrafenis, ga dan voor GROOTS, of anders niet..

Waarom voelt het alsof iedereen kiest voor een traditionele, “doom-n-gloom” begrafenis, of voor een $1.000 “stop ze in een schoenendoos”, zonder franje? Weten de mensen niet dat je het beste van twee werelden kunt hebben? Ja, het is waar. Je kunt traditie en respect combineren met respect zonder franje. Het is niet zo dat begrafenisondernemers gezinnen niet willen helpen om deze gelukkige middenweg te vinden, het is gewoon dat ze zo gewend zijn om mensen van het ene of het andere uiterste te krijgen. Maar de bedrijven in het uitvaartberoep die zich op dat gelukkige medium toeleggen, zijn degenen die het meest succesvol zullen zijn in de toekomst, dus houd een oogje in het zeil voor hen.

De waarheid: Of je nu vertrouwt op de begrafenisondernemer om je te helpen bij het creëren van een zinvolle of betaalbare viering van het leven, of je duikt in de doe-het-zelf wereld, er zijn veel opties voor je, en de beste begrafenisondernemers zullen je helpen om beide te ontdekken.

Het wordt tijd dat de wereld begrafenisondernemers ziet wat ze werkelijk zijn, een vitaal en noodzakelijk onderdeel van elke gemeenschap. Onze gedachte is dat als de gaten zijn gedicht en het stigma is weggewerkt, mensen zich meer gepassioneerd zullen gaan voelen over hun vertrek.

Want uiteindelijk moet de manier waarop je sterft net zo belangrijk zijn als de manier waarop je leefde.

Welke andere mythen zijn er nog meer rond het thema van de begrafeniskosten? Bent u het met hen eens of niet? Deel ze in de opmerkingen hieronder!

Laat een Reactie achter